Lejrskole på Danhostel Vejle

Vores faciliteter og beliggenhed giver rig mulighed for at kombinere undervisningen med sjove og lærerige aktiviteter på lejrskoler i Vejle.
Benyt vores store udendørsarealer til spil og sport, undersøg flora og fauna i den smukke Vejle Ådal eller besøg Økolariet og lær om vores planet.
I kan også tage på Vejle Kunstmuseum, hvor I får en gratis rundvisning og kan se alt fra selfies til oliemalerier. Danhostel Vejle er et perfekt udgangspunk til for lejrskoler.

Vores fokus områder

Vi tænker miljøet ind i de løsninger vi foretager os, især når vi tilbyder overnatning midt i naturen. Derfor arbejder vi med, at implementerer FN Verdensmål, vi har en vision for at opfylde verdensmålene, og vi håber at alle vores gæster vil hjælpe til at opfylde deres del, så vi sammen kan få en mere bæredygtig hverdag.

Verdensmål 8

Anstændige jobs og økonomisk vækst

Det er vigtigt for os, at der skal være plads til alle på arbejdsmarkedet.

Verdensmålet, der beskriver behovet for anstændige arbejdspladser er derfor vigtigt for os. I vores egen virksomhed betyder det, at vi ud af en fast medarbejderstab på otte personer, har to ansat i fleksjob, og to ansat, som er kommet til Danmark som flygtninge, som har skulle finde fodfæste på arbejdsmarkedet uden at kunne ret meget dansk eller engelsk. Vi har mange unge ansat, som skal træde sine første skridt på arbejdsmarkedet, og ser det som vores fornemmeste opgave at lære dem, at indgå i et arbejdsfællesskab.

Verdensmål 11

Bæredygtige byer og lokalsamfund

Vi vægter samarbejdet med lokale aktører højt for at støtte det lokale erhvervsliv og turismen i vores område.

Vores engagement i lokalsamfundet udtrykkes gennem samarbejdet med specifikke lokale specialbutikker og lokale partnerskaber, som styrker den lokale historiefortælling og tiltrækker både turister og tilflyttere. Vi henviser aktivt til lokale forretninger og virksomheder i kommunen for at støtte det lokale handelsmiljø
Vi har et mål om at intensivere samarbejdet inden for Danhostel-netværket og yderligere styrke vores lokale turismesamarbejde.

Verdensmål 12

Ansvarligt forbrug og produktion

Skift fra el-radiatorer til varmepumper til opvarmning. Vandsparer på alle brusere og vandhaner.

Økologisk Spisemærke – processen i omlægning af køkkenet til at bruge flere økologiske råvarer har givet et stort indblik i indkøb og madspild, og vi har i processen mindsket vores indkøb af fødevarer med XX% fra 2022 til 2023, selvom vi har haft XX% flere gæster. Vi har indgået et samarbejde med Daka Refood, som henter vores madaffald og bruger det til produktion af bl.a. biogas. Vi har derudover klargjort vores affaldsfaciliteter til, at vores gæster